Here is the face of the 90-nde edition of the British blues magazine “Blues in Britain”. Jeremy Spencer (ex Fleetwood Mac), here photographed in connection with the shooting for the cover of his comback album “Precious Little.”

The images for this cover was taken in one of the top two suites at the Hotel Opera in Oslo, Norway. From the terrace we saw down at the Opera House which was then under construction.

The story behind this particular image started the day before the shoot session, we sat in the lobbybar and took a beer, and before that we had walked around the lobby area and looked at various pictures hanging on the walls. I do not remember now who it was a picture of, but one of the pictures was a black/white picture of some kind of artist/actress … with lighting like this picture … shadow on one side and a little sharp side light.

Jeremy had apparently noticed this, and while we sat at the bar and discussed the upcoming cover shoot, so he asks if we can take a picture similar to what we had seen, not to the CD cover, but as a press photo … and so it was.

This image has been published worldwide and marked covers both England and India.

—————————————

Norwegian:
Her er forsiden på den 90-nde utgaven av det engelske bluesmagasinet “Blues in Britain”. Jeremy Spencer (Ex. Fleetwood Mac), her fotografert i forbindelse med fotograferingen til coveret på hans comback album “Precious Little”.

Bildene til dette covret ble tatt i en av de to topp-suitene på Hotel Opera i Oslo. Fra terassen så vi ned på Operabygget som da var under oppføring.

Historien bak akkurat dette bilde startet dagen før selv shooten, vi satt i lobbybaren og tok en pils, og før dette hadde vi ruslet litt rundt i lobby-området og sett på ulike bilder som hang på veggene. Jeg husker ikke nå hvem det var bilde av, men et av bildene var et svart/hvitt bilde av en eller annen form for artist/skuespiller… med en lyssetting likt dette bilde… skygge på ene siden og litt skarpt sidelys.

Jeremy hadde tydeligvis lagt merke til dette, og mens vi satt i baren og diskuterte coverbildene som skulle tas, så spør han om vi kan ta et bilde likt det vi hadde sett på, ikke til selve platecovret, men som et pressebilde… og slik ble det.

Dette bilde har vært publisert over hele verden og preget forsider både i England og India.

Blues In Britain, Issue 90

Post navigation


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.