It was an ordinary night on the way home to Bolkesjø, I had seen the light in the evenings here before and several times thought that I had to take some pictures of a day. This January day was sparkling cold, and the camera was in the car as I passed. Now the time has come, and through the fence shot I … A glimpse of a normal life … the “sport” which is the local name of the people ice skating rink.

The images are taken at very low shutter speeds with handheld cameras. How low? Well let me check the exif data … Both pictures were taken with a Nikon D2x/35 mm fixed focal length lens.

Picture above taken at 1 / 10 sec – f: 2.8 while the picture below is taken at 1 / 30 sec – f: 2.8

————————-

Norwegian: Det var en helt vanlig kveld på vei hjem til Bolkesjø, jeg hadde sett lyset på kveldene her før og flere ganger tenkt at dette måtte jeg  ta noen bilder av en dag. Denne januardagen var gnistrende kald, og kameraet lå i bilen i det jeg passerte. Nå var tiden kommet, og gjennom gjerdet fotograferte jeg… Et glimt av en vanlig hverdag… på “sport” som er det lokale navnet på folkets skøytebane.

Bildene er tatt på svært lave lukkertider med hånholdt kamera. Hvor lave? Tja la meg sjekke exif data… Begge bildene er tatt med en Nikon D2x/35 mm fast brennvidde objektiv.

Bilde over er tatt på 1/10 sek – f: 2.8 mens bilde under er tatt på 1/30 sek – f:2.8

Daily moments… 27th january

Post navigation


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.