Her er hva avisa Gudbrandsdølen-Dagningen’s  anmelder sier om platecovret:

Eg var ikkje udelt begeistra for debutplata til heidalsbandet Von. På oppfølgjaren ”Mange veigje” derimot, stemmer det aller, aller meste.

Til og med platecoveret er der det skal vera. På debuten sto VON breibeint og Statoil-styla på framsidebildet. Denne gongen set dei stemninga frå fyrste stund, med eit bilde som inviterer inn i det musikalske universet på ein god måte. Tittelen ”Mange veigje” blir effektivt illustrert med både bil, båt, tog, sykkel og ein fotgjengar. Og alle vegar førar til Heidal, postnummer 2676, diskret plassert på registreringsskiltet. Uansett eit cover som ber bod om at dette er eit heilstøypt produkt.

Dølen – 11.11.11

 

Og her er orginalbilde før bearbeiding til VON cover 🙂

Dette bilde ble tatt en sommerkveld under Åmål Bluesfestival i Sverige. Jeg var på vei hjem etter å ha fotografert utøvende artister på festivalscenen. Utenfor festivalområdet kommer jeg tilfeldigvis over dette motivet og fyrer av et enkelt bilde av øyeblikket. Jeg har helt siden jeg tok dette bilde vist at dette var et coverbilde, og med VON’s nye album passet det perfekt.

Bilde er tatt på “manuell” og med håndholdt kamera (uten stativ). Shutterspeed: 1/30 sek – F-Stop: 2.8 – ISO: 400 – Date: 9th of July 2006 – Record Time: 01:18 AM

En artig historie i kjølevannet av dette coveret er at det var en kar oppi Lillehammertraktene som en dag slo opp lokalavisa (Gudbrandsdølen/Dagningen) og så bilde av coveret. Han stusset umiddelbart over skiltet på bilen, det hadde registreringsnummer E-2676… men det var vitterlig det samme registreringsnumret som han hadde på den gamle veteran-mopeden sin… Han ringer umiddelbart til biltilsynet på Lillehammer og spør om dette kan være tilfelle, at en bil og en moped har samme nummer? Der får han vite at det ikke skal være mulig…

Moralen er at folk er observante. Og det er flott, uten det hadde jo ikke slike detaljer hatt noen hensikt. Men som dere ser av orginalbilde så er bilskiltet byttet ut med det gamle postnummeret til området der bandet har sitt opphav, samt at det er satt på en “E” forran tallene som var bokstaven som ble brukt på bilskiltene i samme området før vi gikk over til to bokstaver her i Norge.

En annen liten detalj med dette bilder er “halvliteren” som står nede ved fremhjulet på bilen… den så jeg ikke hverken før, under eller etter at coveret ble laget. Det tok lang tid før jeg oppdaget den. Hadde jeg sett den ville den aldri vært med på covret. Da hadde den blitt retusjert vekk i etterbehandlingen. Men nå er den der 🙂 – slik er det bare!

VON – Mange Veje – CD cover

Post navigation


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.