Last week, from October 11 to 17, I was in London. Originally, I attended the workshop with the Swedish photographer Anders Petersen, but it was canceled shortly before it all happens, but I went anyway to England and dedicated all week to their study and professional updating. It was a formidable week of photography. I will in the future share all impressions with my readers through a series of articles that will let you take part in my experiences related to photography this week.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William Eggleston, born July 27, 1939, is an American photographer who has lived and worked from their habitat in Memphis, TN. He took his first pictures with a Canon Rangefinder camera in 1957 and the following year he bought his first Leica. His career has been filled with “high-lights” and the list of exhibits, books and prices are virtually inexhaustible. It is the first time I’ve had the opportunity to see a special solo exhibition with Mr. Eggleston. He and his photograph appeals naturally to my own work and field of interest within design genres. I myself have traveled the lot in the same area as Eggleston and recognize myself in much of his work.

“… nothing is more interesting than what’s around us”  // William Eggleston

National Portrait Gallery which is easy to right by the famous monument “Trafalgar Square” and the entrance to the famous book-street “Charing Cross Road” – the street where the attractions include famous specialty bookstores for photobooks as “Claire De Rouen” and “Koenig Books “. The exhibition was not so great. Two rooms, where one was half divided into two zones. The entrance and one slightly larger exhibition. The pictures, which mainly consisted of portraits, were of different sizes, but the majority of the images were shown in moderate sizes. The exhibition displays a total of 100 images from 1960 to today. The images also includes several older black / white pictures never before shown publicly. This exhibition gives us a unique insight into Eggleston’s production and to experience his poetic approach to photography

It was also shown a video during the exhibition, just to know!

Recommended!

Exhibit time: 21.7 – 23.10 2016

billett_npg

 

Norwegian text/Norsk tekst:

Sist uke, fra 11-17 oktober, var jeg i London. Opprinnelig skulle jeg deltatt på workshop med den svenske fotografen Anders Petersen, men den ble kansellert kort tid før det hele skulle skje, men jeg dro likevel over til England og dedikerte hele uken til egen-studie og faglig påfyll. Det ble en formidabel uke med fotografi. Jeg vil i tiden som kommer dele alle inntrykkene med mine lesere gjennom en serie artikler som vil la deg ta del i mine opplevelser knyttet til fotografi denne uken. Beklagelig vis vil det kreve for mye av meg å skrive alt dette på engelsk, så i første omgang vil jeg ha en ingress på engelsk, og en litt mer fyldig rapport på mitt eget morsmål som er norsk.

William Eggleston, født 27 juli 1939, er en amerikansk fotograf som har levd og virket fra sitt tilholdssted i Memphis, TN. Han tok sine første bilder med et Canon Rangefinder kamera i 1957 og året etter kjøpte han sin første Leica. Hans karrière har vært fylt med “high-lights” og listen over utstillinger, bøker og priser er tilnærmet utømmelig. Det er første gang jeg har hatt anledning til å se en egen solo-utstilling med han og hans fotografi appellerer selvsagt til mitt eget virke og interessefelt innenfor motivsjangere. Jeg har selv fartet mye i det samme området som Eggleston og  kjenner meg igjen i mye av hans arbeid.

“… Ingen ting er mer interesant enn det vi har rundt oss”  // William Eggleston

National Portrait Gallery som ligger enkelt til rett ved det kjente monumentet “Trafalgar Square” og i inngangen til den kjente bok-gata “Charing Cross Road”, – gata hvor man forøvrig finner kjente spesialbokhandlere for fotobøker som “Claire De Rouen” og “Koenig Books”. Selve utstillingen var ikke så stor. To rom, der det ene var halvdelt i to soner. Inngangen og ett litt større utstillingsrom. Bildene, som i hovedsak bestod av portretter, var i ulik størrelse, men de aller fleste bildene ble vist i moderate størrelser. Utstillingen viser totalt 100 bilder fra 1960 og frem til i dag. Bildene inkluderer også flere eldre sort/hvitt bilder som aldri tidligere er vist offentlig. Denne utstillingen gir oss et unikt innblikk i Eggleston’s produksjon og til å oppleve hans poetiske tilnærming til fotografiet

Det ble også vist en video under utstillingen.

Anbefales!

Utstillingsperiode: 27.7 – 23.10 2016

 

William Eggleston – London Exhibit now

Post navigation