Arrivals and Departures is a project started in 2012. Jacob Aue Sobol traveled through Russia, Mongolia and China by Transsiberian train. As the atmosphere in the train didn’t meet his expectations (there was almost nobody there to photograph), he stayed for a few days in different cities.

Norwegian text from here:

Jacob Aue Sobol er etter hvert blitt magnum-fotograf med stor suksess. Jeg har fulgt han siden jeg ved en tilfeldighet fant hans bok “Sabine” i en sjokkselger i gata utenfor en bokhandel i Fredrikshavn for 100,- (DKR) og med dagens pris på rundt 5-7000,- (NOK) så blir man fort øm i knea og glad i lommeboka… Men når det er sagt så er det Sobols fantastiske svart-hvitt bilder som fascinerer meg mest. Og det vil ingen ende ta. At han er endt opp i bildelbyrået Magnum er derfor ingen overraskelse.

Men, det skal mer til enn grovkornede svart-hvitt motiver for å imponere undertegnede og Sobol gjør det likevel til gangs! En ting er selve strukturen i fremkallingen, men motivmessig er det absolutt i en klasse for seg. Sobol evner å komme innpå folk. Han får åpnet de dørene som kreves og da blir bildene både personlige og fulle av usynlige signaler som får din egen empati til å gå i beredskap. Sansene mine starter en aldri så liten ego-tripp inn i motivene og de taler til meg med store bokstaver. Dette er helt i min stil og jeg vet at dette er ikke lett, selv om det ofte handler om så mye annet enn kun selve fotografiet for å få det til på den måten Sobol leverer.

Boken eller rettere sagt katalogen som er trykket er i formatet 31,5 x 24,5 cm, noe større enn en A4 side, er fylt opp med svart-hvitt bilder av øyeblikk og mennesker som Sobol og hans hjelpere fant på veien under deres reise gjennom Rusland, Mongolia og Kina med den Transsibirske jernbanen. Da de ikke fant så mange å fotografere om bord på toget besluttet de å hoppe av og tilbringe noen dager på tilfeldige plasser underveis, før de igjen hoppet på toget å reiste videre.

Katalogen har en listepris på 25 Euro, den er trykket i 1000 nummererte eksemplarer og har forøvrig følgende kvaliteter: 40 sider, 26 tritone images, 297 mm x 396 mm (målene er hentet fra Sobols hjemmeside og stemmer ikke helt overens med den fysiske størrelsen på boka/heftet. Men pytt pytt sann… noen millimeter fra eller til får vi takle. slik er det bare!
Mitt eksemplar, som kom sammen med 3 postkort med bilder og med signaturen til Sobol på baksiden av kortene, er nummer 26/1000, og jeg fant også igjen navnet mitt på takkelista bak i boka, artig!

Kan bestilles her!

Her er en visning av boka med den grove sort-hvitt strukturen…

ROAD OF BONES from Sobol Studio on Vimeo.

Jacob Aue Sobol :: Road of Bones

Post navigation