Det er ikke så ofte jeg skriver om fotobøker med litt “kinky” innhold, men dette prosjektet har en så fantastisk historie at den fortjener omtale. Selv om det er snakk om private og pinlige sider av enkeltpersoners liv, så gir dette et genuint og ærlig innblikk i en verden alle vet om, mange prater om, men som vanlige folk ikke kjenner veldig til, -eller i det minste ikke vil erkjenne at de kjenner til… Og når vi vet at bildene i boken faktisk har finansiert en fotojournalistisk utdanning for strippersken selv, ja da er dette vel verdt en studie. Nå stripper hun ikke mer, hun er fotojournalist 🙂

Morten Gjerde (Norsk tekst lenger ned på siden + link om du vil bestille boken)

5 DOLLARS FOR 3 MINUTES
By CAMMIE TOLOUI

The project was photographed in the early 90s when Cammie Toloui was working as a stripper at the Lusty Lady Theater in San Francisco to fund her photojournalism degree at San Francisco State University.
Customers who paid to view her naked body and watch her perform sex acts on herself were offered a discounted price if they consented to being photographed. The resulting series of black and white photographs, baroque-like in their dramatic lighting, are free of any prejudice. Instead, they are compellingly imbued with a deep sense of curiosity and understanding, with each photograph revealing a broad spectrum of sexuality, fetishes, and often-private aspects of masculinity.
This work is just as unique as it is innovative. The world of photography is used to seeing through the mirror of peep shows and other places intended for sexual pleasures but this is one of the first times that the camera has returned to the voyeur and above all controlled by the woman who is doing the strip. Real photography!

“I smuggled my camera into work and got up the courage to ask my first customer if I could take his picture, offering him a free dildo show in exchange. He didn’t seem at all hesitant, and in fact I was shocked when he came back the following week, asking if I would take his picture again. This was an important lesson in the workings of the male ego and served me well for the next two years as a stripper, and the rest of my career as a photographer.”- Cammie Toloui

Cammie Toloui
Cammie Toloui was born and raised in the San Francisco Bay Area. She holds a degree in photojournalism from San Francisco State University, where she also taught photography.
Her work as a documentary photographer has taken her to Russia, inside ambulances, strip clubs, and other public/private worlds.
She was awarded the New York Times Award for Excellence in Photojournalism, The Greg Robinson Memorial Photojournalism Scholarship, and was honored to attend the Eddie Adams Workshop.
She continues to document her life and uncover taboos through her photography and creative activism.

Order the book here: https://void.photo/store/5dollars

Norwegain Language:

5 DOLLAR FOR 3 MINUTTER
Av CAMMIE TOLOUI
Innbundet


16,5 x 24 cm
144 sider med svart / hvitt -bilder
Tekster av Cammie Touloui
Design: Myrto Steirou
Utgitt av Void (Hellas – juli 2021)
750 eksemplarer


Prosjektet ble fotografert på begynnelsen av 90-tallet da Cammie Toloui jobbet som stripper ved “Lusty Lady Theatre” i San Francisco for å finansiere sin fotojournalistikk-utdanning ved San Francisco State Universitetet.
Kunder som betalte for å se hennes nakne kropp og se henne utføre seksuelle handlinger med seg selv, ble tilbudt en rabattert pris hvis de samtykket i å bli fotografert. Det resulterte i en serie med svart-hvite fotografier som fremstår barokklignende i sin dramatiske belysning og her er det helt fritt for fordommer. Bildene fremstår overbevisende, gjennomsyret av en dyp nysgjerrighet og forståelse, og hvert fotografi avslører et bredt spekter av seksualitet, fetisjer og ofte private aspekter av maskulinitet.

Dette verket er like unikt som det er nyskapende. Fotografiets verden er brukt til å se gjennom speilet av “Peep-show” og andre steder beregnet på seksuelle nytelser, men dette er en av de første gangene kameraet har blitt kontrollert av kvinnen som gjør selve strippe-akten. Ekte fotografering!

“Jeg smuglet kameraet mitt på jobb og fikk mot til å spørre min første kunde om jeg kunne ta bildet av han mot å tilby ham et gratis dildo -show i bytte. Han virket ikke helt nølende, og faktisk ble jeg sjokkert da han kom tilbake uken etter og spurte om jeg ville ta bilde av han igjen. Dette var en viktig leksjon i det mannlige egoets virke og tjente meg godt de neste to årene som stripper, og resten av karrieren som fotograf. ”Cammie Toloui


Cammie Toloui er født og oppvokst i San Francisco Bay Area. Hun har en grad i fotojournalistikk fra San Francisco State University, hvor hun også underviste i fotografering.
Hennes arbeid som dokumentarfotograf har tatt henne med til Russland, inne i ambulanser, strippeklubber og andre offentlige/private verdener.
Hun ble tildelt New York Times Award for Excellence in Photojournalism, The Greg Robinson Memorial Photojournalism Scholarship, og ble beæret over å delta på Eddie Adams Workshop.
Hun fortsetter å dokumentere livet sitt og avdekker tabuer gjennom fotografering og kreativ aktivisme.

Kjøp boken her: https://void.photo/store/5dollars

Cammie Toloui – 5 Dollars for 3 Minutes

Post navigation