Notodden Backgammon Klubb Info:

Hei til nye og gamle medlemmer:

Dette er en innføring for deg som er eller skal bli med i Notodden Backgammon-klubb. Du finner ord i teksten som er knyttet til klikkbare linker, de tar deg til eksterne sider med mer forklaring.

Notodden Backgammon klubb, NOBgK (live-spill ved personlig oppmøte)
Klubb-spill (Klubbturneringer) spilles “live” hver torsdag på Café Felicia klokken 18:00. Møt presis!
Cup, Swiss eller Round Robin turnering settes opp og trekkes kl: 18:05. (Vi følger skolens ferieplan.)

Meld deg på i vår Facebook gruppe, der oppdateres all info fortløpende.

Norges Backgammon Forbund
Forbundet vårt, Norges Backgammon Forbund, har gjennom korona-tiden virkelig fått øynene opp for fordelene med å tilby online-spill. På denne måten blir turneringene og andre tilbud tilgjengelig for alle landets spillere, helt uavhengig av reisevei og avstander. Mange nye flotte online-muligheter er etablert for deg som medlem.

Norgescupen (3 klasser) (online)
Så er det kommet et nytt konsept av året, -Norgescupen. Dette er laget på lesten av de gamle mester-turneringene, bare at det nå fordeles i 3 klasser basert på ratingen din og erfaringen din.

Begynner-klasse: for de med under <1400 i rating. Har du alternativt mindre enn 2 år som aktiv spiller eller er registrert med en “erfaring” på under 300 kan du spille Begynnerklasse uavhengig av ratingen din. Turnerings fee er 20,- pr turnering.

Mellomklassen For med rating opp til <1650. Turnerings fee er 30,- pr turnering.

Mesterklassen for de med rating over >1650. Turnerings fee er 50,- pr. turnering.

Spillere kan fritt melde seg på og delta i klasser over sitt eget nivå, men spillere med høy rating kan ikke gå ned i klasser under sitt nivå.

Følgende turneringer skal gi poeng i sin respektive klasse:

  1. 14 online turneringer (NBgF regi) i året pr klasse. Disse veksler slik at det arrangeres en turnering pr uke i til sammen 42 uker.
  2. NM og Speed NM i mester- og mellomklassen (gjelder også online). For begynnerklassen gjelder kun ordinært NM (inkludert online), men det er ikke Speed NM for begynnerklassen.
  3. Alle bymesterskap. Bymesterskap som ikke settes til å gi poeng får ikke status som bymesterskap. Arrangørklubb velger selv hvor mange klasser som skal arrangeres i Bymesterskapet, men minimum mesterklasse. Bymesterskap kan også arrangeres online dersom klubben ønsker.

Nett-Liga spill (først tilgjengelig høsten 2022 – vårsesongen er allerede i gang) (Spilles online)
Nett-ligaen er fra 1.1.2022 utvidet fra 4 til 6 grupper fordelt på 3 divisjoner. I “ligaen” spiller du én 13p match pr. uke gjennom hele sesongen og du avtaler selv tidspunkt for matchen via mail/sms/tlf med den du skal møte inneværende uke. (Alle deltagere får lister med kampoppsett og kontakt-info til alle). Året består av to sesonger, vår og høst.

Elite-serien, 1 divisjon, 2divisjon med to avdelinger (2A og 2B) og 3 divisjon med to avdelinger (3A og 3B)

Nye spillere begynner alltid i den laveste divisjonen som pr. dato er 3.divisjon (avdeling 3A eller 3B).

Spiller du bra kan du klare å spille deg opp fra 3 divisjon til eliteserien på 3 sesonger. I Nett-ligaen må man melde seg på før sesongstart, så neste “vindu” for å komme inn blir til høsten, da vårsesongen allerede er i gang. Liga-spillet spilles fortrinnsvis på Heroes.backgammonstudio.com. (link lenger ned på siden)

Så til det praktiske – hva gjør du for å være med:
Medlemskap:
For å delta, både i klubb-spill og/eller onlinespill, må man ha betalt sin medlemskontingent for 2022. Det gjør du her: https://www.deltager.no/event/arskontingent_2022_nbgf_01122021#init

Medlemsavgiften for 2022 er kr. 215,- (forbunds kontingent – ingen klubb avgift i 2022).

Skriv inn dine detaljer i skjemaet. Velg Notodden som klubb og sett inn ditt offisielle spiller-nummer. ditt spiller-nummer finner du i tabellen nedenunder. (om du ikke står der: Ring Morten på 90642900)

1450 Morten Gjerde
2920 Terje Malm
2978 Rosemary O. Lopes
2988 Arve Bjerkan
3046 Arild Støa
3068 Eirik Flatland
3093 Siri Kveller (4077 dobbelreg)
3091 Bjørn Thorleif Martinsen
3153 Trude Gjerde
3415 Rahim Mohammedi
3422 Alin Moldovan
3788 Kittil Øygarden
3789 Henning Vang
3875 Paola Stauch-Hansen
4018 Fride Aannestad
4021 Thor André Hauge
4023 Jan Ove Olsen

Brukerprofiler for online spill:
Man må opprette en egen bruker på de plattformene hvor man ønsker å spille/delta online. Det er primært to ulike portaler som benyttes av NBgF og begge har muligheter for gratis profil:

Norgescup: https://backgammonhub.com/ Gratis-konto

På “Backgammonhub” er det primært turneringer som legges ut. Det er liksom ingen “lobby” som i Heroes. Men du kan invitere til enkelt-kamper med andre spillere og spille de på denne portalen. Dette er plattformen som brukes av NBgF til alt av Norgescup-spill. Portalen er ren og ryddig i layouten og svært enkel å komme i gang med.

Nett-Liga: https://heroes.backgammonstudio.com/ Denne portalen har i tillegg til gratis-konto også muligheter for et utvidet betalt medlemskap (400,- pr. år), da får du analyseverktøy og en del flere funksjoner tilgjengelig enn ved gratis konto.

På Heroes.backgammonstudio er det mulig å spille kamper med tilfeldige fra hele verden. 24/7 – er det folk på som ønsker å spille. Det er gratis og det påvirker ikke den offisielle ratingen din. Denne portalen kan se litt avansert ut ved første møte, men si i fra (Morten 90642900) så tar jeg gjerne å setter av tid på telefon og pc, så kan jeg forklare og spille med deg så du blir trygg på knappene. Denne portalen er Norskeid og driftes av Terje Pedersen. Den regnes som en meget god portal for dedikerte spillere.

Klokke-bruk
Alle online-matcher spilles med klokke, men ikke ta det tungt. Du merker knapt at den er der med mindre at du spiller uhorvelig seint… da taper du på tid. Ikke verre enn det 🙂

Spørsmål? Ring Morten på 90642900